Thalento - talent- en persoonlijkheidsanalyse (H3, 13-14u)

Thalento®: Ontdek jezelf, en zo je droomjob!

 

Binnenkort heb je je diploma in handen en ga je op zoek naar je droomjob.

Maar hoe ziet die er dan voor jou uit en vooral hoe pak je het aan om die ook te krijgen? Misschien kan je daarbij wel wat extra ondersteuning gebruiken.

 

ASAP Select kan je daarbij helpen! Het is immers onze taak om jouw talent perfect te laten aansluiten bij de waarde en de cultuur van je toekomstige werkgever.

 

Hoe ontdek je of jij het juiste talent bent/hebt dat aansluit bij de waarden en cultuur van je toekomstige werkgever? Aan de hand van een accurate talent- en persoonlijkheidsanalyse ? in samenwerking met online e-Assessment partner partner Thalento® ? maken onze Select-specialisten de perfecte match. ASAP Select geeft je mogelijkheid gratis Thalento® in te vullen en te ontdekken wie je bent.

 

Tijdens onze workshop leren wij je dan hoe je, rekening houdend met je eigen sterktes, interesses, waarden en ambitie, je eigen koers kan kiezen en realiseren. ASAP Select geeft daarnaast ook inzicht en de juiste bagage om in de jungle van de arbeidsmarkt jouw plaats te veroveren. Klaar voor de overlevingstocht?

 

Wij kijken er alvast naar uit om jou te ontmoeten! Wil je jezelf ook beter leren kennen, kom dan zeker langs. Je zal aangenaam verrast worden als je in spiegel kijkt.

 

Militair, een job maar nét iets anders. Defensie rekruteert ook masters. (H2, 13-14u)

Onbekend maakt onbemind. Daarom zal deze workshop u een betere kijk geven op de loopbaanmogelijkheden bij Defensie. We hebben immers voor ieder wat wils in onze moderne organisatie. Masters kunnen bij ons aan de slag als officier, dit is het niveau manager in de burgerij. Ook de organisatie van Defensie, de selectieproeven en de opleiding komen aan bod. 

Kom zeker eens proeven van dit eerste infomoment en u zal zeker verrast zijn over de mogelijkheden bij Defensie!

Biomedical Sciences: Diploma? Check! What's next? (H6, 14:00 - 15:30u)

14h00 - Inleiding vice-decaan Ivo Lambrichts


14h05 - Diploma? check! What's next? - Jo Mailleux


14h15 - Pitches ervaring BMW Alumni 


14h45 - Keynote - Ingrid Lieten


15h05 - Doctoral school - Stefanie Kerkhofs


15h15 - De pro's en con's van een PhD - Martijn Peters


15h30 - Netwerkreceptie en bezoek aan jobbeurs


Meet & Greet met postgrad. studenten Innoverend Ondernemen voor Ingenieurs (H2, 14:00-15:00)

Deze sessie vertelt je alles wat je al wilde weten over het postgraduaat Innoverend Ondernemen voor Ingenieurs.

Sterk aan de start voor je toekomstige job (H2, 15-16u)

In deze workshop zoomt ACV in op alles wat je moet weten om sterk aan de start te staan voor je eerste job.


Wat mag je verwachten van je werkgever naar loon en arbeidsvoorwaarden? Hoe zit heel het component loon in elkaar, waar moet je op letten en wat mag je vragen? In deze workshop krijg je meer uitleg over je eerste 'loononderhandeling'.


Naast de info over alles wat met je eerste job te maken heeft overlopen we ook in een notedop wat je rechten en plichten zijn als werkzoekende schoolverlater.


Een nuttige workshop ter voorbereiding van je eerste stappen op de arbeidsmarkt.


Doctoreren, iets voor jou? (GEANNULEERD WEGENS ZIEKTE)

Behaalde je onlangs je mastertitel of behaal je die binnenkort? Deed je al wat ervaring op de arbeidsmarkt op, maar word je toch aangetrokken door de academische wereld? Ben je nieuwsgierig, inventief en gebeten door wetenschap en onderzoek? Dan is een carrière als onderzoeker misschien wel iets voor jou. 

Met een masterdiploma op zak, behoort doctoreren tot de mogelijkheden. Als doctoraatsstudent aan de Universiteit Hasselt krijg je de kans om je te verdiepen in een onderzoeksonderwerp dat je fascineert, onder begeleiding van experten ter zake. Naast de academische vaardigheden die je ontwikkelt, word je binnen de doctoral schools van de Universiteit Hasselt ook getraind in de zogenaamde ?transferable skills? rond ondernemerschap, valorisatie en communicatie, time- en project management. Deze combinatie stoomt doctoraatsstudenten aan de Universiteit Hasselt klaar voor de arbeidsmarkt. 


Tijdens dit infomoment maak je kennis met het onderzoek en de doctoraatsmogelijkheden binnen de Universiteit Hasselt. Om je een idee te geven van het onderzoek waarin onze universiteit actief is, stellen we de faculteiten, schools en bijhorende onderzoeksinstituten kort voor. Naast een korte inleiding in de praktische kant van een doctoraat aan de UHasselt, geven we je nog graag een aantal facts and figures mee.

 Als je nog vragen hebt of meer wil weten over doctoreren aan de Universiteit Hasselt, kan je altijd terecht op onze website.


Personal branding op sociale media (H3, 14-15u)

Wist je dat je online identiteit tegenwoordig een graadmeter is voor toekomstige werkgevers? Bijna driekwart van de werkgevers zoekt extra informatie over kandidaten via sociale media. Wie zijn jobkansen wil verhogen, doet er dus goed aan om zijn online profiel nauwgezet te managen.

Je denkt hierbij dan misschien spontaan aan LinkedIn - het sociale netwerk voor professionals - maar ook Facebook en Twitter mogen niet vergeten worden.

 

Wil je meer weten over het belang van online netwerken, personal branding op sociale media en wat de do?s & dont?s zijn? Schrijf je dan zeker in voor onze Robert Half-workshop van 14 tot 15u!

 

Robert Half is marktleider op het gebied van gespecialiseerde rekrutering. Via onze divisie Accountemps stellen we financiële en boekhoudkundige profielen tewerk op tijdelijke basis. Onze divisie OfficeTeam is gespecialiseerd in het tewerkstellen van administratieve profielen, eveneens op tijdelijke basis.

Zit de arbeidsmarkt op jou te wachten? (GEANNULEERD DOOR OMSTANDIGHEDEN)


Lichaamstaal en het lezen van emoties (GEANNULEERD OWV ZIEKTE)