Sterk aan de start voor je toekomstige job!

14:00 – 15:00
lokaal H2, gebouw D, UHasselt

In deze workshop zoomt onze ACV loonclassificatiespecialist in op alles wat je moet weten om sterk aan de start te staan voor je eerste job.


Wat mag je verwachten van je werkgever naar loon en arbeidsvoorwaarden? Hoe zit heel het component loon in elkaar, waar moet je op letten en wat mag je vragen? In deze workshop krijg je meer uitleg over je eerste 'loononderhandeling'.

Naast de info over alles wat met je eerste job te maken heeft overlopen we ook in een notendop wat je rechten en plichten zijn als werkzoekende schoolverlater.


Een nuttige workshop ter voorbereiding van je eerste stappen op de arbeidsmarkt.

 

Do's en dont's bij solliciteren - VDAB tipt

15:00 – 16:00
lokaal H3, gebouw D, UHasselt

Ook solliciteren kan je leren. In deze workshop bezorgt VDAB tips aan wie nood heeft aan een duidelijke kijk op het sollicitatiegesprek, aandachtspunten voor het CV en de motivatiebrief. 


Het sollicitatiegebeuren in het algemeen wordt uit de doeken gedaan en je verneemt hoe je administratief in orde blijft na afstuderen.


Hoe word je CEO van je eigen carrière?

16:15 – 17:15
lokaal H3, gebouw D, UHasselt

Als CEO van je eigen carrière ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen loopbaan en ontwikkeling. 

Cegeka faciliteert en stimuleert maar de medewerker initieert. Technische vaardigheden worden vanuit competence centers getraind on the job of via externe trainers. 


Bij persoonlijke ontwikkeling gaan we ervan uit dat elke medewerker zich bewust wordt van zijn of haar sterktes via een individueel ontwikkelingsplan. Cegeka stimuleert persoonlijke ontwikkeling via diverse initiatieven zoals feedbackgesprekken, coaching, communicatie over loopbaanpaden, week van het compliment, aanreiken van denkkaders en visualisatie ervan (bijv. ladder van ownership). Cegeka investeert ook in jong potentieel. Schoolverlaters die aangeworven worden zijn zowel bachelors als masters. Niet enkel uitgesproken technische profielen (specialisten), maar ook mensen met een eerder algemene opleiding die verbinding kunnen leggen tussen techniek en behoeften of verbinding tot stand brengen tussen collega’s en met klanten (generalisten).

 

Zander Colaers geeft tijdens zijn workshop 7 tips mee om ondernemer te kunnen worden van je eigen carrière:

1.      Ken je talenten

2.      Exploreer je waarden

3.      Stel doelen

4.      Neem ownership

5.      Ontwikkel learning agility

6.      Werkplek leren

7.      Opgemerkt worden

Doctoreren, iets voor jou?

16:00 – 17:00
lokaal H2, gebouw D, UHasselt

Behaalde je onlangs je mastertitel of behaal je die binnenkort? Deed je reeds enige ervaring op de arbeidsmarkt op, maar word je toch aangetrokken door de academische wereld? Ben je nieuwsgierig, inventief en gebeten door wetenschap en onderzoek? Dan is een carrière als onderzoeker misschien wel iets voor jou. 

Met een masterdiploma op zak, behoort doctoreren tot de mogelijkheden. Als doctoraatsstudent aan de Universiteit Hasselt krijg je de kans om je te verdiepen in een onderzoeksonderwerp dat je fascineert en dit onder begeleiding van experten ter zake. Naast het ontwikkelen van academische vaardigheden, verwerf je tijdens je doctoraat ook zogenaamde ‘transferable skills’ rond ondernemerschap, valorisatie en communicatie, time- en project management. Deze combinatie stoomt doctoraatsstudenten aan de Universiteit Hasselt klaar voor de arbeidsmarkt. Jonge onderzoekers krijgen de nodige omkadering en opleidingsmogelijkheden binnen de doctoral schools van de Universiteit Hasselt.


In dit infomoment maak je kennis met het onderzoek en de doctoraatsmogelijkheden binnen de Universiteit Hasselt. Om je een idee te geven van het onderzoek waarin onze universiteit actief is, stellen we de faculteiten, schools en bijhorende onderzoeksinstituten kort voor. Naast een korte inleiding in de praktische kant van een doctoraat aan de UHasselt, geven we je nog graag een aantal facts and figures mee.


 Als je nog vragen hebt of meer wil weten over doctoreren aan de Universiteit Hasselt, kan je altijd terecht op onze website www.uhasselt.be/Doctoreren.


Biomedical Sciences: Diploma? Check! What's next?

14:00 – 15:30
lokaal H6, gebouw D, UHasselt

Als biomedisch wetenschapper ben je opgeleid om het ontstaan van ziekten te onderzoeken en op zoek te gaan naar nieuwe manieren van preventie, diagnose en therapie. Als student krijg je vaak de vraag wat je nu precies met je diploma kan doen. In deze workshop komen daarom verschillende alumni aan het woord die hun speurtocht naar een job komen vertellen. Ze vertellen wat hun huidige job is en hoe ze deze gevonden hebben. Daarnaast zal een keynotespreker aan het woord komen die actief is in het biomedische veld. Doctoreren is ook een optie die een aantal biomedici elk jaar aantrekt. Omdat doctoreren met een diploma BMW niet uitzonderlijk is, wordt daarna een korte sessie gegeven waarin verteld wordt wat hier allemaal bij komt kijken. Een alumnus/alumna zal verder ook vertellen wat hier de pro's&con's van zijn. Afsluitend is er een kleine netwerkreceptie waar alle vragen op de alumni kunnen worden afgevuurd.


Programma


14u00 Welkomstwoord

14u05 Introductie Sessie en BioMea

14u15 Diploma? Check! What’s next?

    Pitches door alumni Biomedische Wetenschappen

15u30 Key-note speaker

15u10 Sessie doctoreren

15u25 Pro’s en contra’s van een PhD

15u35 Jobmarkt & networking receptie

Meet&greet sessie met studenten postgraduaat Innoverend Ondernemen voor Ingenieurs (E139, gebouw D)

15:00 – 16:00

Alles wat je al wilde weten over het postgraduaat Innoverend Ondernemen voor Ingenieurs!