H. Essers is een groeiende, gezonde organiatie in beweging. Een dynamische, innovatieve, internationale omgeving. 

Verschillende vestigingen in België en internationaal actief.

Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling (binnen de functie en/of binnen het bedrijf).

Als je bij H.Essers start krijg je de kans om opleidingen te volgen. Zo hebben wij bv voor pas afgestudeerden verscheidene Young Potential programma’s of Managment Traineeships.

Deze programma’s hebben tot doel ‘de leiders van de toekomst’ binnen onze core businesses zijnde logistiek, transport en IT op te leiden. Je zal een intensief opleidingstraject volgen waarbij je de kans krijgt om je volledig in te werken in de algehele bedrijfscultuur. Weet je nog niet helemaal wat je precies wenst te doen, dan bieden deze programma’s jou de kans om een brede opleiding te volgen waarbij je de gelegenheid krijgt om je volledig in te werken in onze onderneming door de organisatie vanuit de kern te leren kennen en zo jouw talenten te laten evolueren in de richting die je zelf uit wilt.  

Het bedrijf werd opgericht in 1928 door Henri Essers en is intussen uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bedrijven in Europa op het vlak van transport en logistiek voor sectoren als chemie, farmaceutica/healthcare en kwalitatief hoogstaande goederen. De afgelopen jaren kende het bedrijf een stevige uitbreiding, te danken aan de autonome groei en een aantal strategische overnames. In 2017 boekte H.Essers een omzet van 646 miljoen €.

Het bedrijf telt momenteel 975.000 m² magazijnruimte, een vloot van 1.460 trekkers en 3.050 aanhangwagens en heeft meer dan 6.270 medewerkers verdeeld over 70 vestigingen in 17 landen in West- en Oost- Europa.

Naast de hoofdzetel in Genk (België), heeft H.Essers een tweede thuisbasis in Roemenië.

De sterkte van het bedrijf ligt in de asset-based strategie : het is eigenaar van de vloot, magazijnen en IT-systemen. Dit maakt het mogelijk om een optimale controle over alle strategische processen te behouden. Het familiale karakter van het bedrijf zorgt voor een korte besluitvormingsprocessen. Hierdoor kan H.Essers zeer flexibel inspelen op veranderende klanteneisen en verschuivingen op de internationale markt.


Required profiles and skills

  • Jonge, gedreven professionals met een frisse kijk.
  • Ambitieuze, leergierige schoolverlater op zoek naar een internationale omgeving met leerkansen.Master in TEW of Handelsingenieur, Handelswetenschappen, .....